Een greep uit de rijke geschiedenis van het Ledenlijstkoor

Het koor werd geboren in 1978. Het was een niet al te moeilijke bevalling, vol hoopvolle verwachting voor de toekomst. Tineke Gerrits herinnert zich: “een paar vriendinnen en ik, hadden wel zin om te zingen. Destijds woonde ik naast de bekende dirigent Nico van der Linden senior. Ik belde aan en vroeg of hij dirigent wilde worden van een koor in oprichting.”
Hij had geen tijd: “… maar ik heb wel een dochter, die is ook koordirigent, maar ja die heeft al een koor in Landsmeer…” Ze stemde desondanks toe.
Sigrid van der Linden werd onze eerste dirigent en de samenwerking heeft 22 jaar geduurd. Vanaf februari 1979 veranderde het dameskoor dankzij het enthousiasmeren van partners, familieleden en vrienden in een gemengd koor. De leeftijd van de koorleden was tussen de 30 en 40 jaar. Het was de tijd van gezinsvorming, carrièreplanning en het maken van een volwassen ‘Ledenlijst – Koor’. Bij het opmaken van de eerste adreslijst bleek de spatie tussen ‘ledenlijst’ en ‘koor’ vergeten. Zo, nu begrijpt u het en heeft u inzicht in de lichte, maar hardnekkige gemakzucht.

In het ter gelegenheid van ons 30-jarig bestaan (in 2008) gemaakte jubileumboek (klik hier) vindt u een overzicht van onze geschiedenis en optredens.