Dirigent

Ed WertwijnEd Wertwijn studeerde piano aan het Conservatorium van de Vereniging Muzieklyceum te Amsterdam bij Luctor Ponse, koordirectie bij Frans Moonen en schoolmuziek bij Louk Nelissen.
Als pianist was hij verbonden aan ‘Groep 69’, die zich begin jaren ’70 toelegde op het spelen van contemporaine muziek. Ook vormde hij in die periode met de basklarinettist Harry Sparnaay het duo ‘Fusion Moderne’. Hij was solopianist bij Het Notos Blaaskwintet in uitvoeringen van de kwintetten van Mozart en Beethoven en sextetten van o.a. Francis Poulenc, Albert Roussel en Willem Pijper. Hij speelde in het Noord-Hollandse jazzkwintet ‘Joint’, dat begin jaren ’80 met o.a. een drietal composities van zijn hand, tijdens jazzconcoursen in Amersfoort en Breda prijzen behaalde. Ook was hij jarenlang verbonden aan het salonorkest ‘Het Salon’ van Geert van Tijn.

Hij was gedurende 31 jaar als docent schoolmuziek verbonden aan het Stedelijk Gymnasium te Haarlem en 24 jaar aan het Montessori-Lyceum te Amsterdam.

Ed Wertwijn is niet slechts onze dirigent (sedert 2001). Hij is daarnaast als pianist-begeleider verbonden aan de dans- vakopleiding van het CIOS, ‘Dans & Theater’ in Haarlem en als docent piano. Samen met wiskundige Dr. M.H. Sitters doet hij muziektheoretisch onderzoek en hoopt het resultaat hiervan binnenkort in boekvorm te kunnen publiceren.